CME, proprietarul Pro TV, analizează mai multe variante pentru viitor, începând de la spargerea şi vânzarea pe bucăţi a posturilor de televiziune, vânzarea către un alt investitor strategic sau rămânerea în actuala formă

Ziarul Financiar 25.03.2019

CME, proprietarul ProTV şi cel mai mare grup de televiziune din Europa Centrală şi de Est, a anunţat luni la bursă că a înfiinţat un comitet care analizează mai multe variante privind viitorul grupului.

Compania a angajat Allen & Company LLC şi Merrill Lynch pentru consiliere financiară, şi Covington & Burling pe zona de legal, se arată în anunţul CME. Variantele analizate includ spargerea şi vânzarea pe bucăţi a posturilor de televiziune, vânzarea către un alt investitor strategic sau rămânerea în actuala formă. 

 AT&T Inc., principalul acţionar al CME, susţine planurile companiei.

”După cinci ani de creştere susţinută, compania se află în cea mai bună situaţie din istoria sa. Credem că acesta este un moment foarte bun pentru a realiza această analiză strategică”, a spus John Billock, preşedintele  CME.

Grupul CME include peste 30 de canale de televiziune din BUlgaria, Cehia, România (PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA, PRO TV International şi PRO TV Chisinau), Slovacia şi Slovenia.

Acţiunile CME sunt tranzacţiaante pe bursa NASDAQ şi pe piaţa de capital din Praga.  Compania are o capitalizare de 58 miliarde dolari pe Nasdaq.