Mercer Benefits: Joburile din farma şi IT sunt cel mai bine plătite. Un senior software developer câştigă în medie 2.000 de euro lunar

Autor: Răzvan Botea 26.03.2019

Salariile din zona de IT au crescut cel mai mult în 2018.



Zonele cel mai bine plătite din România sunt zona de sănătate şi zona de IT, datorită salariilor crescute ale medicilor şi ale programatorilor. În acelaşti timp, zona de retail şi cea de logistică sunt mai slab plătite decât media pieţei, a spus Gabriela Nechita, talent information solution leader Romania, Mercer Marsh Benefits.

„Una dintre industriile care plătesc peste piaţă este industria farma, cu peste 13% faţă de media salarială din piaţă, motivul principal fiind salariul medicilor. Este urmată îndeaproape de industria de IT, cu plus 11%. Motoarele sun salariile programatorilor. La polul opus avem logistica şi retailul, cu plăţi salariale mai mici cu 6% faţă de piaţă, respectiv 11%“, a spus ea în cadrul evenimentului de lansare a studiului „Total Remuneration Survey“.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 270 de companii din mai mult de 12 industrii şi a avut circa 100.000 de respondenţi salariaţi.