Raiffeisen vrea să vândă obligaţiuni de până la 4,75 mld. lei ca să dea mai multe credite. O parte din bani vor fi foloşiţi pentru plata unor obligaţiuni care ajung la scadenţă

Autor: Liviu Popescu 26.03.2019

Raiffeisen Bank România, numărul 4 pe piaţă, propune acţionarilor vânzarea unor obligaţiuni până la un plafon maxim al principalului de 1 mld. euro sau echi­valent lei, respectiv 4,75 mld. lei, prin care intenţionează să diversifice sursele de finanţare şi să întărească poziţia de capital.

Raiffeisen România are o emisiune de obligaţiuni de 500 mil. lei listată la bursa românească, cu o rată a dobânzii de 5,35% şi cu scadenţa de cinci ani. Emisiunea de obligaţiuni ajunge la maturitate în mai 2019. 

Banca menţionează că obligaţiunile de până la 1 mld. eu­ro vor putea fi oferite investitorilor în România şi/sau alte pie­ţe externe - jurisdicţii, prin intermediul unui plasament privat sau ofertă publică şi că intenţionează ca obligaţiunile să fie listate pe piaţa reglementată de la bursa românească şi/sau pe alte pieţe.

Obligaţiunile vor fi denominate în euro sau în lei, cu rata dobânzii fixă sau variabilă, cu frecvenţa cuponu­lui/dobânzii anuală sau semianuală, scadenţa maximă 10 ani, cu excepţia obligaţiunilor care reprezintă instrumente de fonduri proprii de nivel 1 suplimentar.