Samsung a început 2019 cu cea mai mare cotă de pe piaţa de smartphone-uri din România în ultimii ani, de peste 50%

Autor: Adrian Seceleanu 26.03.2019

Gigantul sud-coreean Samsung a înregistrat în luna ia­nuarie o cotă de piaţă de 54% după numărul total de smart­phone-uri vândute în România - cea mai bună po­ziţie înregistrată de companie în ultimii ani, consoli­dân­du-şi astfel poziţia de lider, au declarat pentru ZF mai mul­te surse din industrie, care au acces la aceste informaţii.

Recordul de vânzări al subsidiarei companiei sud-co­re­ene a fost înregistrat în condiţiile în care numărul total de unităţi livrate a rămas unul ridicat, de aproximativ 300.000 de unităţi, iar competiţia de pe piaţă este una acerbă.

Poziţia fără precedent a Samsung se reflectă şi în topul celor mai vândute 25 de smartphone-uri de pe piaţa locală din ianuarie: Samsung este prezentă în top cu 18 terminale, dintre care 8 se află în top 10. Cel mai bine vândute trei smartphone-uri din ianuarie au fost modele din seria de J a Samsung.

Clasamentul general al pieţei a rămas neschimbat: pe locul doi au rămas chinezii de la Huawei, cu o scădere a cotei de piaţă la nivelul lunii ianuarie 2019 sub pragul de 20%, urmaţi de Apple, Nokia şi românii de la Allview.

Compania chineză Huawei a avut în ianuarie 6 modele în topul celor mai vândute smartphone-uri, cel mai bine plasat terminal, pe locul 4, fiind Huawei P20 Lite. De notat este că terminalul Huawei este cel mai scump din top 5 smartphone-uri vândute, realizat după numărul de unităţi.