O companie de stat este cea mai generoasă cu investitorii de la bursă. 6 din cele mai căutate 25 zic pas dividendelor

Autor: Liviu Popescu 27.03.2019

Romgaz (SNG), unul dintre cei mai mari producători şi furnizori de gaze naturale din România şi cea mai valoroasă companie de stat de la bursă, intenţionează să-şi remunereze acţionarii cu dividende cu un randament de 13,3% din rezultatul pe 2018, ceea ce înseamnă că emitentul de stat prezintă cel mai ridicat randament din rândul celor 25 de acţiuni care intră în structura indicelui BET-XT, potrivit datelor agregate de ZF.

Pe locul doi se poziţionează tot o companie de stat, respectiv Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, cu o propunere de dividende care poartă un randament brut de 12,9%. Podiumul este completat de BRD, cu un randament de 12,8%. 

„După ce şi Romgaz a publicat propunerea de dividend, la nivelul preţurilor din închiderea din 22 martie 2019, avem patru companii incluse în BET-XT care au un randament al dividendului de peste 10%“, se arată într-un raport al brokerilor de la Prime Transaction.

Fondul Proprietatea este al patrulea emitent care intenţionează să-şi remunereze investitorii cu un randament mai mare de 10%, despre care brokerii spun că este cel mai ridicat de la listarea emitentului, din 2011 încoace.