Octagon, unul dintre cei mai activi constructori de pe piaţa locală, şi-a cerut insolvenţa

Autor: Bogdan Alecu 27.03.2019

Constructorul Octagon Contracting & Engine­ering, una dintre cele mai active companii de construcţii de pe piaţa locală, deţinută de Alexandros Ignatiadis şi Paschalis Paganias, şi-a cerut insolvenţa în data de 22 martie potrivit unui raport al Tribunalului Bucureşti.

„Am cerut insolvenţa din cauza exploziei preţurilor materialelor de construcţii. A crescut şi preţul manoperei, în timp ce contractele semnate cu clienţii sunt la preţuri din 2017“, a spus Alexandros Ignatiadis, fondator al companiei.

Printre lucrările realizate de Octagon se numără fundaţia clădirii de birouri Ţiriac Tower. Constructorul a executat şi un corp de parcare independent la proiectul Ana Tower dezvoltat de George Copos în zona Expoziţiei din Capitală.

„Situaţia în piaţa construcţiilor este instabilă. Din păcate s-au întârziat multe proiecte în piaţă şi avem nevoie de infrastructură. La Octagon compania este afectată din urmă, nu din ultimele luni. Ultimele luni au fost şi de iarnă, deci cu un impact minim. Noi am spus tot timpul că situaţia firmelor din construcţii este foarte grea acum, iar investitorii privaţi i-au pus pe butuci pe con­structori. Este posibil să vedem în continuare insol­venţe dacă nu vor apărea investiţii publice cât mai multe. Pe fon­dul scăderii investiţiilor în sectorul privat vom asista la mai multe insolvenţe în perioada următoare“, a declarat Cristian Erbaşu, vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor So­cie­tăţilor din Construcţii şi care deţine compania Con­strucţii Erbaşu. El a subliniat că pe măsură ce construcţiile ci­vile încetinesc, cum ar fi dezvoltarea de birouri, lo­cuinţe şi centre comerciale, este nevoie în piaţă de construcţii de drumuri.