Andrei Gemeneanu, Managing Partner Morphosis Capital: Avem la dispoziţie 50 de milioane euro pentru finanţări şi practic putem investi în 5-6 IMM-uri

Autor: Roxana Rosu 27.03.2019

Avem la dipoziţie 50 de milioane euro  pentru finanţarea unor proiecte şi practic putem investi în 5-6 companii, pe zona de IMM, a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner Morphosis Capital la conferinţa ZF Top Tranzacţii 2019.

”Activăm pe zona de small cap, 5-10 milioane euro. Trebuie să ai multă grijă, ne uităm la o EBITA de circa un million euro. Ne uităm la FMCG, la sănătate şi B2B. Dar dacă apare ceva şi are sens ca business luăm rapid o decizie .SUntem precauţi cu nivelul de îndatorare pe care îl acceptăm, la leverage”
 
Alte declaraţii: 

Strategia noastră este de adding value, de operational improvement. Creşterea vine din dezvoltarea reală a companiei şi îmbunătăţirea parametrilor.

E bine pentru piaţă că există fonduri locale de private equity, pentru economie în primul rând. Capitalul de private equity a crescut de 4 ori la nivel mondial în ultimii ani