Banca Transilvania este a doua bancă, după ING Bank, care anunţă Apple Pay în România

Autor: Alina Botezatu 27.03.2019

Banca Transilvania (BT), cea mai mare bancă din România în funcţie de active, a anunţat, miercuri, că va aduce Apple Pay în România, la doar câteva ore după ce ING Bank România a făcut acelaşi anunţ. 

„Good news coming soon. Aaa, #nudoarlaunii. Apple Pay vine în România. Nu doar la unii”, au scris reprezentanţii BT miercuri seara, la aproximativ trei ore după ce ING Bank a făcut acelaşi anunţ.

În a doua parte a acestui an, ING Bank Romania, a şasea bancă din România în funcţie de active, va aduce Apple Pay, au anunţat, miercuri după-amiaza, reprezentanţii acestei bănci.

BT Pay este primul portofel electronic, fiind lansat în ianuarie 2018. Aplicaţia este disponibilă atât pentru utilizatorii telefoanelor cu sistem Android, cât şi pentru cei de Apple. În prezent, pentru plăţile cu Android este nevoie ca funcţia NFC să fie pornită, iar pentru cele cu iPhone se fac prin intermediul stickerul BT Pay, care poate fi comandat direct din aplicaţie, gratuit, dupa introducerea unui card.

Numărul plăţilor cu telefonul la comercianţi şi al transferurilor de bani între utilizatorii BT Pay a crescut cu 35%, în trimestrul al patrulea al anului trecut, faţă de trimestrul anterior, iar volumele de tranzacţii au crescut cu 50%, conform datelor BT, care nu a dat precizat cifrele aferente.

ING oferă un portofel electronic pentru telefoanele cu sistem Android. ING Pay, disponibil pentru telefoanele cu sistem Android, a avut în România cea mai rapidă rată de adopţie şi cel mai mare grad de utilizare dintre toate cele peste 40 de ţările din cadrul grupului ING. De când a fost lansat, în iulie anul trecut, deja 70.000 de utilizatori au făcut aproximativ 3 milioane de tranzacţii, acoperind aproape 4% din totalul tranzacţiilor la POS făcute de cardurile ING.

Luni, Apple a lansat, pe lângă un nou serviciu de televiziune de tip streaming şi un serviciu de jocuri online, un card de credit, Apple Card, care va fi atât un card virtual - pe iPhone, cât şi unul fizic, serviciul fiind furnizat împreună cu Goldman Sachs Group şi Mastercard. Versiunea fizică este din titan, gravat cu laser, urmând să fie lansat în Statele Unite în această vară.

Apple Card include facilitatea de a afişa compact cheltuielile pe mai multe dispozitive electronice şi oferă o facilitate de daily cash back. Cardul de credit nu va avea taxe de întârziere, taxe anuale sau taxe internaţionale, a precizat Jennifer Bailey, vicepreşedintele Apple Pay. Tim Cook, CEO-ul companiei, a precizat că Apple Pay va fi disponibil în mai mult de 40 de ţări, până la sfârşitul acestui an.