Noi probleme pentru Goldman Sachs: Are de plată o amendă de 34 de milioane de lire pentru raportări eronate

Autor: Izabela Cutieru 28.03.2019

Banca americană de investiţii Goldman Sachs a fost amendată cu 34,3 milioane de lire sterline pentru eşecuri în privinţa modului în a schimbat informaţii cu Autoritatea de Conduită Financiară (FCA).

FCA a declarat că banca nu a furnizat „raportări exacte şi la timp” referitoare la aproximativ 220 de milioane de tranzacţii, în perioada 2007 - 2017. De asemenea, banca a raportat, în mod eronat, 6,6 milioane de tranzacţii care nu erau, de fapt, raportabile.

În urma crizei financiare din 2008, stricteţea regulilor privind raportarea tranzacţiilor s-a intensificat, pentru a opri abuzurile în piaţă. Goldman a afirmat că şi-a îmbunătăţit procedurile, între timp.

FCA a declarat că banca - care a fost recent prinsă în scandalul de corupţie malaysian 1MDB - nu s-a preocupat de „controlul, în mod responsabil, al afacerilor”.

Reprezentanţii Goldman Sachs au declarat că s-au „ocupat de aspectele proactive în acel moment şi am făcut investiţii semnificative pe parcursul perioadei pentru a dezvolta şi îmbunătăţi procedurile de raportare”.

La începutul acestei luni, gigantul bancar de investiţii elveţian UBS a fost amendat cu 27,6 milioane de lire sterline de către FCA pentru modul în care a raportat date privind tranzacţiile.

De asemenea, anul trecut, Merrill Lynch, parte din Bank of America, a plătit 35 de milioane de lire sterline, după ce nu a raportat aproape 69 de milioane de tranzacţii, timp de aproape doi ani.

FCA a adăugat: „Ne aşteptăm ca toate firmele să profite de această oportunitate pentru a se asigura că îşi pot detalia cât mai amplu activitatea şi a-şi verifica în mod regulat sistemele, astfel încât orice probleme să fie detectate şi rezolvate cu promptitudine”.