ZF Live. Răzvan Rughiniş, profesor la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi cofondator al Innovation Labs: Avem nevoie de produse inovative care să genereze proprietate intelectuală românească

Autor: Alexandra Cepăreanu 29.03.2019

Dacă în urmă cu câţiva ani problema inovării la nivel de produs consta în faptul că nu avea cine să finanţeze ideile inovatoare ale tinerilor, în prezent există bani dar puţine echipe care să îi atragă, afirmă Răzvan Rughiniş, profesor în cadrul Universităţii Politehnica din Bu­cureşti.

„Din fericire ecosistemul antre­pre­norial s-a dezvoltat. Acum avem şi bani, şi o categorie de oameni dispuşi să susţină astfel de iniţiative ceva mai ris­cante, dar care vin cu beneficii eco­nomice de o altă anvergură decât businessurile clasice. Dar acestor oameni le lipsesc echipele în care să in­ves­tească, cu cât astfel de programe reuşesc încă de pe băncile facultăţii să creeze nu doar produse, ci să adune oameni deschişi şi interesaţi să îşi valideze ideile, cu atât ecosistemul va creşte mai rapid“, a spus Răzvan Ru­ghiniş în cadrul emisiunii de business ZF Live.