De ce nu se fac programări la consultaţiile pe pediatrie în ambulatoriul spitalelor de stat pentru copii Marie Curie sau Grigore Alexandrescu, ca la MedLife sau Regina Maria?

Autor: Mirabela Tiron 29.03.2019

♦ Un părinte care a primit pentru copilul lui un bilet de trimitere pentru o consultaţie la pediatrie trebuie să aştepte pe holurile ambulatoriilor de stat pentru a intra la un medic pediatru ♦ Cei mai mulţi medici pediatri din spitalele de stat oferă consultaţii în mai multe clinici private ♦ La privat, o simplă consultaţie la un medic specialist, care ar trebui să fie disponibilă gratis la stat, a ajuns să coste 220 de lei, dublu faţă de acum doi ani.



„Nu facem programări, după prânz nu avem niciun medic pe­diatru în ambulatoriu, doamna doctor este în con­cediu. Veniţi dimineaţa de la ora 8 cu biletul de trimitere“, a fost răs­punsul telefonic al unui reprezentant al am­bulatoriului spitalului clinic de urgenţă pentru copii Grigore Alexandrescu din Capitală.

Paradoxal, pe site-ul ambulatoriului se recomandă: „Vă rugăm să sunaţi la numărul afişat, dimineaţa, în timpul săptămânii, pentru a planifica vizita dumneavoastră la specialistul de care aveţi nevoie“. Mai mult, programul afişat pe site pentru consultaţiile la pediatrie, de luni până vineri, între orele 7 şi 21, este valabil doar pe hârtie.

O situaţie similară este şi la ambulatoriul spitalului clinic de urgenţă Marie Curie din Bucureşti.