Cât a câştigat Simona Halep după turneul de la Miami şi cât ar fi putut să încaseze dacă l-ar fi câştigat

Autor: Cezara Paraschiv 29.03.2019

Simona Halep (3 WTA) - Karolina Pliskova (7 WTA), 5-7, 1-6, în semifinalele turneului de la Miami. 

Jucătoarea din Cehia îşi ia revanşa pentru înfrângerea de la jumătatea lunii februarie, din Fed Cup, învingând-o pentru a treia oară în carieră pe Simona, la finele unui meci de o oră şi 13 minute de joc efectiv, dar presărat cu două pauze de aproximativ câte o oră, cauzate de ploaie. Pliskova a revenit de la 3-5 în primul set, câştigând 10 dintre ultimele 11 game-uri disputate.

Simona Halep a ratat şansa de a reveni pe prima poziţie WTA şi de a o depăşi pe Naomi Osaka. Pliskova trece pe 3 în faţa Kvitovei, iar mai departe poate urca chiar pe locul doi dacă ar câştiga turneul de la Miami. Finala turneului, programată sâmbătă, le va aduce faţă în faţă pe Karolina Pliskova şi pe Ashleigh Barty, cea care, de luni, va fi în Top 10 WTA. Australianca va juca prima finală a carierei în seria Premier Mandatory.

Pentru performanţa de până acum la Miami, Simona Halep va primi 354,000 de dolari. Dacă s-ar fi calificat în finală, suma ar fi crescut la 686,000, iar dacă ar fi câştigat turneul ar fi primit 1,354,010 dolari.