Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, mizează pe o companie din tehnologie pentru a accelera dezvoltarea de maşini autonome

Autor: Izabela Cutieru 29.03.2019

Valoarea tranzacţiei nu a fost anunţată, nici data de finalizare a acesteia. Torc Robotics va contribui la accelerarea dezvoltării software-ului Daimler, oferind producătorului german acces la 120 de angajaţi, potrivit directorul Daimler Trucks, Martin Daum.

„Nu poţi avea niciodată suficientă experienţă într-un domeniu. Vulnerabilitatea companiei noastre constă în incapacitatea de a dezvolta rapid acest software”, a spus Daum.

Torc Robotics are parteneriate pentru a dezvolta o tehnologie de conducere autonomă cu Caterpillar. Compania a participat la provocarea lansată de asociaţia guvernamentală DARPA, în urmă cu 12 ani, de a dezvolta tehnologii pentru maşini autonome.

Torc a dezvoltat o tehnologie care permite vehiculelor să opereze la un nivel înalt de automatizare, cunoscut ca Level 4, ajutând Daimler să îşi accelereze propriile planuri de comercializare a autovehiculelor cu sisteme de conducere autonomă.

„S-a demonstrat faptul că sistemul sistemul Level 4 al companiei Torc funcţionează bine atât în privinţa conducerii urbane, cât şi pentru autostrăzi în condiţii de ploaie, zăpadă, ceaţă sau vreme favorabilă”, a declarat Roger Nielsen, directorul executiv al Daimler Trucks North America (DTNA), care include marca Freightliner.

Daimler oferă, în prezent, un sistem de automatizare de nivel 2 pentru camioanele pe care le produce, prin intermediul căruia acestea pot frâna, accelera şi direcţiona automat, cu ajutorul sistemelor radar şi a camerelor de luat vederi, care fac posibilă o automatizare parţială.

„Aducând Torc Robotics în familia Daimler Trucks, realizăm o echipă unică şi puternică de inovatori care pot realiza camioane extrem de automatizate”, a adăugat Daum.

Torc şi Daimler vor continua să colaboreze de la distanţă, dar echipa Torc va lucra îndeaproape cu dezvoltatorii Daimler Trucks, a spus purtătorul de cuvânt al celei din urmă.

Torc va continua să dezvolte software-ul de conducere automată Asimov, în timp ce Daimler Trucks se va concentra pe tehnologia automatizată de conducere în continuă evoluţie.