Marea Britanie se joacă cu focul. Franţa avertizează: Şansele pentru un Brexit fără acord au explodat

Autor: Andrei Vacaru 30.03.2019

Administraţia Prezidenţială de la Paris a anunţat vineri într-un comunicat de presă că riscul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără niciun acord a crescut „foarte brusc” după ce Parlamentul a respins pentru a treia oară proiectul de Acord al Theresei May.

„Franţa este bine pregătită (pentru o ieşire fără acord) şi îşi va accelera pregătirile pentru un astfel de scenariu”, se mai arată în comunicat. De asemenea, Administraţia Macron a mai anunţat că Marea Britanie va trebui acum să vină cu un plan alternativ, fie că este vorba de noi alegeri, un nou referendum sau o propunere de uniune vamală. În caz contrar, ţara va părăsi Uniunea Europeană fără acord.

Membrii Camerei Comunelor au respins vineri, a treia oară, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană, informează presa britanică.

Moţiunea propusă de premierul Theresa May privind aprobarea Acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost respinsă de Camera Comunelor cu un raport de voturi de 344 la 286, conform Sky News.