Phenianul acuză: Atacul asupra ambasadei nord-coreene la Madrid a fost un "atac terorist grav"

Autor: Mircea Olteanu 31.03.2019

Regimul de la Phenian a condamnat în termeni duri atacul asupra ambasadei nord-coreene la Madrid, produs luna trecută, afirmând că incidentul reprezintă un "atac terorist grav", informează postul BBC News.În prima sa reacţie oficială, Phenianul a solicitat o anchetă şi a transmis că urmăreşte cu atenţie zvonurile privind o posibilă implicare a FBI-ului în acest incident.

"Un atac terorist grav a avut loc la 22 februarie, când un grup armat a atacat ambasada RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, n.red.) în Spania", a comunicat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Phenian, folosind numele oficial al Coreei de Nord.

Gruparea disidentă Cheollima Civil Defense, care doreşte înlăturarea de la putere a dinastiei Kim, şi-a asumat responsabilitatea pentru incidentul produs la ambasada Coreei de Nord din Madrid, conform unui comunicat publicat miercuri pe site-ul organizaţiei. Grupul a afirmat că datele sustrase în timpul incidentului au fost transmise Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din SUA.

Totuşi, Administraţia Statelor Unite a negat că ar fi fost implicată în atacul de luna trecută asupra ambasadei Coreei de Nord din capitala Spaniei, Madrid.