Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business Magazin

Autor: Ioana Matei 01.04.2019

♦  S-a clasat pe locul 21 în topul celor mai bogate antreprenoare din Statele Unite, conduce un business evaluat la 3 mld. dolari, iar printre clientele sale se numără nume grele de la Hollywood. Nu este vorba de povestea moştenitoarei unei familii puternice din SUA, ci de românca Anastasia Soare, care a reuşit să construiască în două decenii un imperiu în industria cosmeticelor, ce i-a adus şi statutul de „prima femeie din România cu o avere de 1 mld. de dolari”. Cum a ajuns aici şi care sunt sfaturile ei pentru tinerii antreprenori veţi putea citi în cel mai recent articol de copertă al Business MAGAZIN.

♦ Deseori, din călătoriile noastre ne rămân în minte peste ani experienţele locurilor descoperite întâmplător, acestea fiind mai autentice decât cele incluse în ghidurile turistice ale oraşelor. Pornind de la această idee, un grup de tineri a lansat o aplicaţie care să îi ajute pe turişti să îşi construiască mai des astfel de amintiri. Ce este Questo şi cine sunt tinerii din spatele proiectului? 

♦ Ştefan Baciu, country sales lead la SAS România, vorbeşte despre modul în care noile modele de analiză a datelor pot transforma o simplă informaţie într-un avantaj competitiv. Care este secretul transformării acestora în soluţii de business?

♦ Mai toţi românii care pleacă o fac cu gândul de a se întoarce, însă sondajele pe tema migraţiei arată că aceştia ajung, de fapt, să rămână în ţările adoptive. Ce i-ar putea aduce înapoi?

♦  În urmă cu cinci ani, pe masa lui Petrişor Grindeanu stăteau două opţiuni: Kenya şi Etiopia, ţări dintre care avea de ales pentru a merge să conducă operaţiunile grupului elveţian producător de materiale pentru construcţii Sika. Ambele aduceau o lume cu totul nouă pentru executivul român, însă el a optat „pentru Etiopia, pentru potenţialul ei, fiind o ţară cu 105 milioane de locuitori, în plină dezvoltare”, spune el azi. În prezent, conduce Sika în ambele ţări africane şi povesteşte într-un interviu acordat Business MAGAZIN cum e să lucreze ca general manager pentru producătorul elveţian pe continentul negru.