Producătorul de încălţăminte de protecţie Lenox a ajuns la 14 milioane lei în 2018

Autor: Georgiana Mihalache 01.04.2019

Compania Lenox, înfiinţată de antreprenorul Sorin Nicolau în 2005 în Bucureşti, care activează în industria de producţie de încălţăminte de protecţie (ghete, bocanci, sandale), a în­cheiat anul 2018 cu afaceri de 14 mi­lioane de lei, în creştere cu 15% faţă de anul anterior.

„Compania a cres­cut, strategia este să dez­voltăm brandul. Ma­rea pro­blemă a fir­melor româneşti este că nu sunt branduri. Să poţi să dezvolţi un brand durează foarte mult. Mă lupt cu toate fir­mele multina­ţio­nale, iar în industria asta o să ne numărăm pe degete din cauză că piaţa de desfacere este dură şi a doua provocare este cu forţa de muncă“, a spus pentru ZF Sorin Nico­lau, fon­datorul Lenox Prod.  Lenox produce aproape 3.000 de perechi de în­călţă­min­te zilnic, după ce antrepre­norul a mărit capacitatea de producţie cu ajutorul banilor din fonduri europene. Circa 4 milioane de euro a investit în total de-a lungul anilor din fonduri europene.

Produsele sunt realizate într-o fabrică din Frumuşani, judeţul Călă­raşi, iar circa 25% din producţie merg la export, în ţări precum Grecia, Bulgaria, Franţa.