Bucureştiul, un pariu de peste 150 mil. euro pentru hotelieri în următorii trei ani. „Businessul hotelier este profitabil, cu randamente superioare altor sectoare imobiliare.“

Autor: Mirabela Tiron 01.04.2019

Bucureştiul trece printr-o perioadă de efervescenţă în sectorul hotelier, unde au demarat lucrările de construcţii pentru mai multe unităţi noi, ce vor aduna circa 1.200 de camere până la final de 2021 şi investiţii estimate la peste 150 mil. euro.

„Bucureştiul a devenit mai atractiv pentru investitori, businessul hotelier este profitabil, cu randamente superioare altor sectoare imobiliare. Sunt zone mai puţin bine acoperite. Mai este loc de noi investiţii“, spune Sorin Ionescu, consultant în cadrul Fivestar Hospitality.

Mai mulţi antreprenori locali, de la proprietarul grupului Niro, la familia de stomatologi Dogariu (hotel Mercure) sau Mohammad Murad (cel mai mare investitor în hoteluri pe litoral), dar şi investitori străini, precum grupul lituanian Apex Alliance, au pariat pe piaţa hotelieră din Capitală, unde investesc zeci de milioane de euro în hoteluri noi. Cererea pentru cazare a fost în creştere în ultimii ani, ceea ce stimulează noile investiţii.

Capitala are o capacitate de cazare de 19.000 de locuri în hoteluri, adică deţine 10% din numărul total de locuri din ţară. Anual, 2 milioane de vizitatori se cazează în hotelurile din Bucureşti. Spre comparaţie, Varşovia are 111 hoteluri, cu o capacitate de cazare de 26.000 de locuri de cazare, unde turiştii au petrecut 5,5 milioane de nopţi în 2017, faţă de doar 3,1 milioane de nopţi cât au înregistrat hotelurile din Bucureşti.