(P) E-TWOW dezvoltă primul proiect de ride sharing cu trotinete electrice din România

Autor: Publicitate 03.04.2019

E-TWOW este un concept internaţional, care şi-a propus sa revoluţionize mobilitatea urbană, prin intermediul trotinetelor electrice realizate cu tehnologii de ultimă generaţie. Cu o piaţă de desfacere de peste 48 de ţări si având fabrici atât in Romania cât si in China, trotinetele electrice E-TWOW se bucură de recunoaştere internaţională. Dupa ce a consolidat poziţia brandului E-TWOW ca lider in domeniul vehiculelor electrice pe 2 roţi, conducerea E-TWOW reprezentată de Andreea Pasoi Sîrbu şi Ovidiu Pasoi Sîrbu, s-a axat pe dezvoltarea unei solutii integrate de mobilitate urbană, care sa poată fi adaptată la nevoile oricarei organizaţii. Aşa a luat naştere in 2017 proiectul de ride sharing, proiect ce a fost testat pe mai multe pieţe din Europa si SUA, prin intermediul unor colaborări cu reprezentanţe de masini şi companii din industria hotelieră. Soluţia dezvoltată de E-TWOW a fost apoi preluată de Primaria Timisoara şi transformată in primul proiect de ride sharing public din Romania.

Conceptul de ride sharing constă în închiriearea de vehicule, prin intermediul unei aplicaţii mobile. Proiectele de închiriere trotinete electrice au luat amploare in ultimii doi ani şi s-au extins rapid în toată lumea. Popularitatea acestui mijloc de transport se datorează faptului că trotinetele electrice reprezintă cea mai eficientă soluţie de mobilitate în mediul urban.

Proiectul de ride sharing de la Timisoara a luat fiinţă în Noiembrie 2018 cand reprezentanţii primăriei Timişoara au luat legatura cu E-TWOW România pentru un proiect pilot de închiriere trotinete. La baza acestui proiect a stat dorinţa primăriei de a realiza un sistem unitar prin care utilizatorii cardurilor STPT (Societatea de Transport Public Timişoara) să poată alege orice mijloc de transport în comun care există în Timişoara, de la tramvaie, la troilebuze, autobuze, bărci, biciclete şi trotinete. 

Pentru a îsi implementa proiectul, primăria Timişoara a ales sa colaboreze cu E-TWOW, întrucât E-TWOW nu produce doar trotinetele, ci şi standurile de încărcare ale trotinetelor si aplicaţia mobila pentru închiriere. Pentru prima fază a proiectului, primăria Timişoara a achiziţionat o flotă de trotinete electrice şi mai multe standuri de încărcare, amplasate în zone strategice ale campusului universitar. Proiectul va beneficia de o perioadă nedeterminată de testare, timp în care trotinetele vor putea fi închiriate gratuit de orice persoană care deţine un card valid STPT.

Potrivit conducerii E-TWOW, acesta este doar primul pas către dezvolvarea unui sistem integrat de transport care să le permită oamenilor să se deplaseze cu uşurinţă oriunde, reducând timpul petrecut în trafic, şi bucurându-se in acelaşi timp de o plimbare relaxantă în aer liber. Proiectul de mobilitate urbană dezvoltat de E-TWOW constă în standuri de încarcare, flote de trotinete, o aplicaţie mobilă inteligentă, un sistem de mentenanţă şi un plan de dezvoltare continuă a proiectului.

In spatele brandului E-TWOW sta o echipă tânară si entuziastă, pasionată de vehicule electrice, pregatită sa inoveze constant şi sa dezvolte o nouă era a mobilitatii urbane. Compania a investit in ultimii ani in dezvoltarea propriului department de IT, departament ce dezoltă soft pentru aplicaţii de ride sharing personalizate pentru nevoile oricarei organizatii. Soluţia de ride sharing dezvoltată de E-TWOW este potrivită pentru o mare varietate de medii de afaceri, de la corporaţii care vor să le asigure angajaţilor o soluţie sustenabilă de transport, la universităţi care vor să le ofere studenţilor acces la un vehicul economic, sau investitori care doresc să dezvolte un sistem public de ride sharing.