TeraPlast transformă secţia de reciclare în business independent şi devine cel mai mare reciclator de PVC rigid din România. Valoarea transferului este de 4,8 mil. euro

Autor: Tibi Oprea 03.04.2019

♦ Grupul TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcţii cu capital românesc, anunţă transfor­marea secţiei proprii de reciclare în companie independentă specializată în reciclare (TeraPlast Recycling), transfer în valoare de 4,8 mil. euro, ca urmare a necesităţii de a privi reciclarea ca business independent, potrivit unui comunicat de presă.

„În Europa, piaţa deşeurilor de PVC rigid reciclat la nivelul anului 2018 a fost de 480.000 de tone, în contextul în care maximum 20% din acest tip de deşeuri se reciclează. Asta înseamnă că peste 2 mi­lioane de tone, adică 2 miliarde de kilograme, au rămas în natură. Produsele din PVC rigid au o durată de viaţă cuprinsă între 30 şi 50 de ani în funcţie de aplicaţie. Astfel, este uşor să estimăm unde vom ajunge în următorii 10 ani dacă nu luăm măsuri concrete în ceea ce priveşte reciclarea. În acest context, TeraPlast Recycling este răspunsul la o necesitate la nivel european şi o cale prin care România face paşi importanţi în domeniu”, a declarat Dorel Goia, preşedintele CA al TeraPlast.