Thales a finalizat achiziţia Gemalto, ajungând la venituri de peste 19 miliarde euro

Autor: Ioana Nita 03.04.2019

Grupul francez Thales, specializat în furnizarea de sisteme tehnologice şi servicii pentru industriile de apărare, aerospaţială şi de transport, a finalizat ieri achiziţia companiei de origine olandeză Gemalto, cel mai mare producător de carduri SIM din lume, tranzacţia ridicându-se la 4,8 miliarde de euro. 

Astfel, împreună cu Gemalto, Thales va asigura întregul proces decizional în mediul digital, pornind de la generarea datelor şi terminând cu sprijinirea procesului decizional în timp real. Consolidate, veniturile Thales şi Gemalto de anul trecut se ridică la 19 miliarde de euro, iar grupul francez va avea astfel fonduri de 1 miliard de euro pe an pentru proiecte autofinanţate de cercetare-dezvoltare. În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, Thales va avea 80.000 de angajaţi în 68 de ţări.

Thales va gestiona toate tehnologiile care susţin procesul decizional la nivelul companiilor, organizaţiilor şi guvernelor. Încorporând expertiza şi tehnologiile Gemalto, Thales va dezvolta soluţii sigure pentru a răspunde provocărilor majore cu care se confruntă societatea, precum managementul spaţiului aerian pentru aeronavele fără pilot, siguranţa datelor şi a reţelelor în spaţiul cibernetic, securitate aeroportuară şi siguranţa tranzacţiilor financiare.

Grupul astfel format devine lider global cu un portofoliu neegalat de soluţii de identitate şi securitate digitală, bazate pe tehnologii precum: date biometrice, protecţia datelor şi, într-un sens mai larg, securitate cibernetică. Thales va furniza soluţii complete clienţilor, inclusiv furnizorilor de infrastructură critică, cum sunt băncile, operatorii telecom, agenţiile guvernamentale, serviciile de utilităţi publice şi alte industrii, pe măsură ce aceste entităţi încearcă să răspundă provocării de a identifica persoane şi obiecte şi de a asigura protecţia datelor.

"Cu Gemalto, lider global în identificare digitală şi protecţia datelor, Thales beneficiază de tehnologii şi competenţe complementare ce pot fi aplicate în toate cele cinci domenii cheie în care activăm, redefinite acum ca: aeronautică, spaţiu, transport terestru, identitate şi securitate digitală şi apărare şi securitate. Acestea sunt tehnologiile inteligente care îi ajută pe oameni să facă cele mai bune alegeri în fiecare moment decisiv. Achiziţia este un punct de cotitură pentru cei 80.000 de angajaţi ai grupului. Împreună creăm un gigant în domeniul identităţii şi securităţii digitale, capabil să concureze cu marii actori globali din domeniu", a declarat Patrice Caine, preşedinte şi CEO Thales.