Un român, Petrişor Grindeanu, a fost trimis de grupul elveţian Sika să conducă businessul din două ţări africane: Etiopia şi Djibouti

Autor: Alina-Elena Vasiliu 03.04.2019

Executivul român Petrişor Grindeanu conduce activitatea producătorului elveţian de materiale de construcţii Sika în două ţări africane – Etiopia şi Djibouti, scrie revista Business Magazin.

Şi-a început cariera conducând două firme distribuitoare de materiale de construcţii, de coordonarea cărora s-a ocupat, cumulat, vreme de nouă ani. La Sika a ajuns în 2008, la şase ani după ce compania elveţiană a intrat pe piaţa locală, adresându-se iniţial firmelor de construcţii şi abia apoi intrând şi pe piaţa de distribuţie, în anii 2004-2005. Atunci a început şi colaborarea lui Petrişor Grindeanu cu Sika, deoarece compania pentru care lucra la acea vreme devenise unul dintre distribuitorii Sika pe plan local.

Câţiva ani mai târziu, a ajuns să lucreze pentru Sika şi să primească propunerea de a deveni general manager pentru Sika Kenya, companie deja înfiinţată de câţiva ani, sau Etiopia, o piaţă nouă, pe care Sika intenţiona să intre.