Un grup belgian din domeniul serviciilor de HR a intrat în acţionariatul companiei româneşti care a dezvoltat robotul de recrutare Dora

Autor: Adelina Mihai 03.04.2019

Robotul Dora, care ia interviuri candidaţilor prin Facebook Messenger, a fost dezvoltat de şapte români din Târgu Mureş

House of HR, un grup de companii cu activităţi în domeniul serviciilor de resurse umane din Belgia cu afaceri de 1,8 miliarde de euro, a preluat o parte din acţiunile companiei româneşti Happy Recruiter. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Happy Recruiter este o companie de tehnologie fondată anul trecut în Târgu Mureş de către şapte antreprenori locali, care au creat robotul Dora, o platformă care foloseşte inteligenţa artificială pentru recrutarea de personal de pe reţelele de socializare. Lansat în martie 2018, robotul Dora a realizat în primul an 277.217 de interviuri conform specificaţiilor primite de la recrutori, iar 10.553 de candidaţi au fost angajaţi sau sunt în proces de angajare.

Grupul belgian House of HR, care a intrat în acţionariatul companiei româneşti Happy Recruiter, gestionează 9 companii cu actitvităţi în domeniul recrutării, închirierii de personal în regim temporar şi consultanţă şi are peste 500 de birouri în mai mult de 10 ţări. Anul trecut, grupul a avut o cifră de afaceri consolidată de 1,8 miliarde de euro.

Robotul Dora - numele bot-ului de recrutare al Happy Recruiter - adresează un set de întrebări candidaţilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi care ţintesc o anumită poziţie scoasă la concurs de angajatori. Candidaţii - care răspund la întrebări prin intermediul Facebook Messenger - sunt întrebaţi de robotul Dora dacă au experienţă în meseria pentru care au aplicat, când au lucrat ultima oară, de când ar fi disponibili să înceapă munca sau ce salariu aşteaptă. Ulterior, Dora sortează candidaţii care au pretenţii conforme cu aşteptările angajatorului şi programează un interviu cu candidatul, când acesta este disponibil, urmând să fie contactat în acel interval de către recruiter.

Happy Recruiter are 7 co-fondatori cu experienţă în domeniul recrutării: Mădălina Nemethi, Raluca Ştefănescu, Dragoş Lup, Liviu Livanu, Andrei Cornea, George Cheteles şi Călin Ştefănescu.Toţi cei şapte sunt din Târgu-Mureş şi au lucrat împreună la Tjobs, platformă de recrutare cu oferte de muncă pentru străinătate deţinută acum de un holding olandez.