Dan Mihăescu, partener fondator al fondului de investiţii GapMinder: Am ajuns la fonduri totale de 36 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu 04.04.2019

Fondul de investiţii de capital de risc Gapminder concentrat pe start-up-urile hi-tech din România şi Europa Centrală şi de Est, care şi-a început activitatea în 2018 cu fonduri totale de 26 mil. euro, are în prezent fonduri totale de 36 mil. euro după ce a atras încă 10 mil. euro de la investitori.

„Într-un an am reuşit să atragem noi investitori şi o sumă suplimentară de 10 milioane de euro, cu ajutorul cărora avem acum o dimensiune a fondului de 36 de milioane de euro şi sperăm să ajungem la 40 de milioane până la jumătatea acestui an“, a declarat Dan Mihăescu, partener fondator al Gapminder VC. Pe de altă parte, fondul a anunţat că va selecta în cadrul unui eveniment care va avea loc în Bucureşti în 4-5 aprilie un număr de 26 de start-up-uri tech care vor intra în cea de-a treia rundă a programului de accelerare Techcelerator.

„26 de startup-uri tech din cele 185 care s-au înscris la cea de-a treia rundă a programului de accelerare Techcelerator intră în faza finală de selecţie care va avea loc în perioada 4-5 aprilie în cadrul unui bootcamp organizat la Bucureşti. Startup-urile care vor fi selectate pentru a intra în a treia serie a programului Techcelerator vor beneficia de o primă rundă de investiţii de 50.000 de euro din partea GapMinder Venture Partners BV, în schimbul unei cote de acţiuni din companie“, conform reprezentanţilor Gapminder.