ZF Live. Daniel Anghel, PwC România: Viaţa firmelor ar putea fi mai uşoară. Un proiect de lege propune ca firmele să conteste deciziile Fiscului la Finanţe

Autor: Alex Ciutacu 04.04.2019

În prezent, dacă o companie vrea să conteste o decizie a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) se adresează tot funcţionarilor Fiscului.



Departamentul de soluţionare a contestaţiilor va fi mutat de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) la Ministerul Finanţelor, ceea ce reprezintă o măsură benefică pentru contribuabili prezentă într-un proiect de act normativ prin care se doreşte modificarea Codului de procedură fiscală, explică Daniel Anghel, partener, liderul Departamentului de consultanţă fiscală şi juridică al PwC România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.  

„Din vara anului trecut am lucrat cu Ministerul Finanţelor la o serie întreagă de modificări fiscale. Ne aşteptam să apară în septembrie anul trecut, nu s-a întâmplat, dar acum înţelegem că vor apărea la finalul lunii aprilie. A apărut totuşi pe Ministerul Finanţelor un proiect de act normativ care se referă la modificarea Codului de procedură fiscală. O modificare foarte importantă şi benefică pentru mediul de afaceri pe care o cerem de mult timp este mutarea departamentului de soluţionare a contestaţiilor de la ANAF la Ministerul de Finanţe“, spune Anghel.