Ion Ghizdeanu, noul ţar al guvernului în investiţiile PPP, promite: În 2019 vom semna contractul pentru autostrada Ploieşti-Braşov, iar în 2023 va fi gata. Autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi este deja aprobată şi urmează să intre în achiziţie publică pe SEAP

Autor: Alexandra Cepăreanu 04.04.2019

„Avem 22 de proiecte care se vor realiza în parteneriat public-privat, din 6-7 domenii prioritare, precum infrastructură şi sănătate.“Autostrada Ploieşti-Braşov, proiect în parteneriat public-privat care se ridică la valoarea de 1,3 miliarde de euro, se află în faza a doua, de stabilire a firmei câştigătoare, apoi vor urma negocierile directe. Termenul de finalizare a autostrăzii Ploieşti-Braşov este anul 2023, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNP).

Comisia de Prognoză a devenit din 2018 una dintre cele mai puternice instituţii din România, după ce a primit prin ordonanţă de urgenţă misiunea de a coordona toate marile proiecte de parteneriat public privat. Ghizdeanu a explicat că raţiunea pentru care CNP a ajuns să se ocupe de autostrăzi  a fost ca să existe o singură instituţie care să integreze negocierile pe parteneriate public- private şi că se bazează pe capacitatea instituţiei de a evalua proiectele în primul rând din punct de vedere economic.