O nouă tranzacţie pe piaţa IT: O companie de recrutare din Belgia a preluat 20% din acţiunile firmei româneşti care a dezvoltat robotul de recrutare Dora

Autor: Adelina Mihai 04.04.2019

House of HR, un grup de companii cu activităţi în domeniul serviciilor de resurse umane din Belgia cu afaceri de 1,8 miliarde de euro, a preluat 20% din acţiunile companiei ro­mâ­neşti Happy Recruiter. Va­loarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Happy Recruiter este o companie de teh­nologie fondată anul trecut în Târgu-Mureş de către şapte antre­pre­nori locali, care au creat robotul Dora, o platformă care fo­lo­seşte inteligenţa arti­­fi­cială pentru recru­tarea de personal de pe reţelele de socializare.

„Vrem ca, în următorii cinci ani, să devenim cel mai important robot de recrutare din lume. Este un moment oportun pentru implementarea tehno­logiei pentru a recruta pentru că, pe de-o parte se rezolvă partea cu stresul re­cruiterului, care stă toată ziua pe tele­foa­ne şi care are sarcini mecanice şi pe de altă parte îi ajută pe can­di­daţii care au nevoie de un loc de muncă să îşi gă­sească mai uşor un job“, a spus Călin Şte­fă­­nes­cu, unul dintre co­fon­­datorii Hap­py Recruiter.

Robotul Dora a fost lansat în luna mar­tie a anului trecut, iar în pri­mul an de la im­plementare a ge­nerat venituri de 260.000 de euro şi un profit de 60.000 de euro. Pentru anul acesta, fondatorii ţintesc ve­nituri de 1 milion de euro.