Italienii de la De’Longhi au extins fabrica de la Jucu, din Cluj, cu o nouă hală. Investiţiile totale ale producătorului în România se ridică la 50 mil. euro

Autor: Cristina Roşca 04.04.2019

Grupul italian De’Longhi, o afacere de familie cu o isto­rie de peste un secol, a extins capacitatea de producţie a fabricii de la Jucu, din judeţul Cluj, cu o nouă hală unde se vor realiza espressoare de cafea, conform datelor ZF.

Pe piaţa locală De’Longhi a intrat acum mai bine de cinci ani şi a investit treptat 50 mil. euro în producţia de espres­soare de cafea şi electrocasnice mici.

„(...) am investit în sisteme şi echipamente pentru fabri­cile grupului, în extinderea fabricii din România şi în de­mararea construcţiei unui nou sediu central la Treviso“, spun reprezentanţii De’Longhi în raportul pentru primele nouă luni din 2018, cel mai recent disponibil pe site-ul propriu. În total însă, la nivelul întregului an 2018, va­loarea investiţiilor a sărit de 60 mil. euro, conform presei in­ternaţionale. Aici nu sunt incluse cheltuielile de mar­keting şi promovare, ci cele în producţie şi dezvoltare.

Reprezentanţii De’Longhi declarau anul trecut că fa­brica de la Jucu este considerată a fi strategică pentru Europa pentru că permite transportul rapid al produselor. Din China e nevoie de o lună pentru transport.

Importanţa acestei unităţi de producţie se vede şi în cifre, mai exact în evoluţia principalilor indicatori finan­ciari ai De’Longhi România. Cifra de afaceri a avansat con­stant, an de an, postând creşteri de 30-40% sau chiar mai mult, astfel că ar putea să se apropie de 1,3 mld. lei în 2018, conform estimărilor ZF. Fabrica a fost profitabilă încă din primul an de producţie, iar numărul de angajaţi a crescut constant până la peste 2.000.