Sute de angajaţi protestează la ALRO Slatina în faţa fabricii, nemulţumiţi de creşterile salariale: „7 lei, luaţi-i voi, nu îi vrem noi”

Autor: Carmen Dumitrescu Rusan 04.04.2019

Peste  700 de angajaţi de la ALRO Slatina protestează, joi, în faţa întreprinderii, după ce negocierile dintre două din sindicatele din cadrul ALRO Slatina şi administraţia companiei privind creşterile salariale au eşuat. 

Angajaţii de la ALRO Slatina au ieşit să protest în faţa întreprinderii şi ţin în mâini pancate pe care au scris „Ne plătiţi cu 7 lei, luaţi-i voi, nu îi vrem noi", „Fără noi nu aveţi profit".

Salariaţii sunt nemulţumiţi că administraţia companiei a oferit creşteri salariale de doar 7 lei pe zi de persoană, iar dacă nu se va ajunge la o înţelegere, sindicaliştii ameninţă că vor declanşa greva generală.

Sindicaliştii au cerut la negocieri creşterea salariului de 800 de lei brut.

„De la ALRO Slatina acţionarii au luat 70 milioane de dolari la 9 luni. Suntem singura entitate juridică din România care a plătit dividentele. Cerem nişte drepturi şi pentru salariaţi. Nu mult, am cerut 800 de lei brut, ceea ce înseamnă 450 de lei net, asta în condiţiile în care salariiale pornesc de la 1.300 de lei. bani cu care angajaţii nu îşi mai pot acoperi cheltuielile zilnice. Cei 7 lei înseamnă o jumătate de pâine, 250 de grame de cartofi şi trei fire de ceapă verde", a declarat, pentru MEDIAFAX, Constantin Popescu, preşedintele Sindicatului Liber Aluministul.

Înainte de declanşarea mitingului, sindicaliştii au notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt cu privire la impasul negocierilor, unde au înregistrat conflictul de muncă. Sindicaliştii au spus că dacă nu vor fi acceptate revendicările salariaţilor, următorul pas este să declanşeze greva generală. Luni, sindicaliştii merg la negocieri la Direcţia Muncii Olt.

În prezent, la ALRO Slatina sunt aproximativ 2.500 de angajaţi.

Conducerea companiei nu a comentat până acum conflictul.