Dealerii şi importatorii de maşini britanice se pregătesc de Brexit: Clienţii pot alege şi unul dintre modelele de pe stoc

Autor: Bogdan Alecu 05.04.2019

Din Marea Britanie sunt importate în România atât mărci precum Bentley, MINI, Rolls-Royce, Aston Martin, Land Rover şi Jaguar, cât şi modele ale Nissan, Honda sau Toyota.

Brexitul, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, fără un acord va pune presiune pe importatorii şi piaţa locală atât în cazul vânzărilor de maşini, cât şi în cazul importurilor de piese de schimb.

„Toate modelele mărcii Bentley sunt produse şi importate din Marea Britanie. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu piesele de schimb pentru această marcă. Stocul de piese de schimb pentru marca Bentley a fost adaptat situaţiei curente, obiectivul nostru fiind de a nu avea întârzieri la reparaţii în cazul unei ieşiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord. De asemenea, toată gama de modele actuale va rămâne disponibilă la comandă, fără perspectiva de întârziere faţă de termenul de livrare. Desigur, dacă preferă, clienţii pot alege şi unul din modelele de pe stoc“, a spus Alin Tapalagă, director general al Porsche Inter Auto România, divizia locală de retail auto a Porsche Holding, care deţine importurile mărcilor Bentley, Lamborghini şi Porsche şi comercia­lizează ca dealer celelalte mărci ale Grupului Volkswagen.