Universitatea din Bucureşti schimbă paradigma: Studenţii de la Informatică se vor pregăti încă din primul an pentru domenii precum inteligenţă artificială şi machine learning

Autor: Adelina Mihai 05.04.2019

Radu Gramatovici, decanul Facultăţii de matematică-informatică: Anul I de facultate va fi mai orientat spre practică şi mai apropiat de înţelegerea studenţilor, iar aspectele mai abstracte şi mai teoretice ale informaticii vor fi introduse treptat.



Conducerea Facultăţii de matematică-informatică a decis ca primul limbaj de progamare învăţat de studenţii de la speciali­za­rea Informatică să fie Python - con­siderat de nivel înalt şi care este folosit la dezvoltarea tehnologiilor viitorului, precum inteligenţa artificială sau machine learning - în loc de C - un limbaj low-level, mai greu de învăţat şi mai apropiat de zona de arhitectură a sistemelor informatice.

„Am luat decizia ca începând din anul uni­versitar 2019-2020 pri­mul limbaj de pro­gra­mare studiat de studenţii de la specializarea Infor­matică să fie Python şi nu C, ca până acum. Am urmat o tendinţă care există şi la universităţile de top din SUA şi din Anglia, de inversare a paradigmei de învăţare. Astfel, anul I de facultate va fi mai orientat spre practică şi mai apropiat de înţe­legerea studen­ţilor, iar aspectele mai ab­stracte şi mai teoretice ale infor­maticii vor fi introduse treptat, pe măsură ce studenţii vor înţelege nece­sitatea şi utilitatea lor“, a explicat Radu Gramatovici, decanul Facultăţii de matematică - informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti.