Valer Blidar, Astra Vagoane Călători: Ne-am asigurat contracte pentru următorii trei-patru ani. „Pentru a putea participa la licitaţia din Bucureşti, unde era un criteriu legat de cifra de afaceri, ne-am asociat cu chinezii de la CRRC Sifang.“

Autor: Mirabela Tiron 05.04.2019

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători din Arad, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa locală de material rulant, spune că s-a înscris la încă două licitaţii pentru tramvaie, în Arad şi în Bucureşti, după ce a câştigat deja alte trei licitaţii în ţară.

„Ne-am înscris la licitaţia pentru 28 de tramvaie organizată la Arad şi pentru licitaţia de 100 de tramvaie din Bucureşti. Pentru a putea participa la licitaţia din Capitală, unde era un criteriu legat de cifra de afaceri, ne-am asociat cu chinezii de la CRRC Sifang, cu care aveam discuţii de cinci ani“, a spus pentru ZF Valer Blidar, unul din­tre puţinii antreprenori care deţin fabrici construite în pe­rioada industrializării masive a României din anii ‘70 - ‘80.

CRRC Sifang este o firmă subsidiară a CRRC Corpo­ration, unul din cei mai mari furnizori de material rulant la nivel global. „Din luna mai fabrica noastră va funcţiona la capacitate maximă“.

Astra Vagoane Călători avea afaceri de 41 de milioane de lei în 2017 şi pierderi de 22 milioane de lei, potrivit ultimelor date oficiale de la mfinante.ro.