Descărcările ilegale ale "Game of Thrones" sunt folosite de hackeri pentru a virusa computere

Autor: Mediafax 06.04.2019

Popularitatea imensă pe site-urile de descărcări ilegale a serialului "Game of Thrones/Urzeala Tronurilor" este folosită de hackeri pentru a ataca computere, relatează nme.com.

Numele serialului "Urzeala Tronurilor" este unul dintre cele mai căutate de pe aceste tipuri de platforme, deoarece acestea permit descărcarea gratuită.

Experţii avertizează că popularitatea producţiei i-a determinat pe infractorii cibernetici să îşi ascundă software-urile rău intenţionate în spatele unor torenţi cu episoade ale serialului, cu scopul de a păcăli utilizatorii să le descarce pentru ca apoi să le fie infectat computerul.

Serialul a reprezentat 17% din tot conţinutul piratat infectat de pe Internet, în 2018, deşi anul trecut nu a fost programată apariţia unor episoade noi din "Game of Thrones". Descoperirea a fost făcută în urma unei cercetări făcute de compania de securitate cibernetică Kaspersky.

Experţii din laboratoarele firmei se tem că premiera celui de-al optulea sezon s-ar putea dovedi periculoasă pentru amatorii serialului. Rezultatele studiului au mai demonstat că primele şi ultimele episoade din fiecare sezon din "Urzeala Tronurilor" s-au dovedit a fi cele mai predispuse la infectarea computerelor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro