Grupul din construcţii Teraplast a primit o finanţare de 5 mil. euro de la BERD pentru o fabrică de învelitori metalice la Băicoi

Autor: Alina-Elena Vasiliu 08.04.2019

În 2018, afacerile Depaco - firmă din grupul Teraplast care este beneficiara directă a acestei finanţări - au ajuns la 232 de milioane de lei (50 de milioane de euro).



Grupul producător de materiale de construcţii Teraplast, controlat de omul de afaceri Dorel Goia, a primit o finanţare de cinci milioane de euro (circa 23 mil. lei) de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Banii vor fi folosiţi ca parte din investiţie pentru o fabrică nouă de învelitori pe care o va ridica Depaco, firmă controlată la rândul ei de Teraplast.

„Proiectul Depaco presupune con­struirea unei noi unităţi de producţie de tip greenfield, cu o capacitate anuală de zece milioane de metri pătraţi de învelitori“, spune Dorel Goia, preşedintele consiliului de administraţie al Teraplast. Spre com­pa­raţie, anul trecut Depaco a produs - în cele trei fabrici pe care le are - 8,2 milioane de metri pătraţi de ţigle.