Încă o tranzacţie pe piaţa de birouri. Americanii de la White Star sunt în pole-position pentru achiziţia birourilor Liberty din Cluj de la Ion Sturza

Autor: Bogdan Alecu 08.04.2019

Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital con­trolat de Ion Sturza, fost premier al Republicii Mol­dova, discută cu americanii de la White Star Real Estate vânzarea birourilor Liberty din Cluj-Na­poca, potrivit unor date din piaţă. Ion Sturza a subliniat că este „doar un zvon“. Anul trecut, fostul premier al Republicii Moldova declara că este în căutarea unui partener pentru proiectul de bi­rouri din Cluj pentru a continua investiţiile, par­tener care să cumpere fie jumătate, fie întreg proiectul.

Miza tranzacţiei o reprezintă intrarea pe piaţa locală a americanilor de la White Star Real Estate prin achiziţia de active. Aceştia sunt prezenţi local, însă cu activitatea de management pentru clădiri pre­cum depozitele Logicor, clădirea de birouri Lakeview din portofoliul NEPI, Charles de Gaulle Plaza şi Victoria Center. Mai mult, com­pa­nia americană ar intra în România într-un oraş - centru regional şi nu în Capitală, cum intră cei mai mulţi jucători noi.