Gunoiul unuia este comoara altuia: Gunoierii din San Francisco vând ceea ce aruncă cei bogaţi

Autor: Iulian Tenchiu 14.04.2019

Gunoierii din San Francisco colectează resturile aruncate de cei bogaţi, pe care le vând ulterior. Bloggerul Financial Panther a dezvăluit că a vândut pentru 1,000 de dolari obiectele găsite într-un garaj de lux, scrie BusinessInsider.

Jake Orta, un veteran de război în vârstă de 56 de ani trăieşte într-o locuinţă subvenţionată de guvern lângă casa lui Mark Zuckerberg, estimată la aproximativ 10 milioane de dolari. Orta a descoperit un uscător de păr, un aspirator şi un filtru de cafea funcţional, în coşul de gunoi al CEO-ului Facebook. Veteranul vinde ceea ce găseşte pentru preţuri cuprinse între 30 şi 40 de dolari.

„Pur şi simplu mă uimeşte ceea ce aruncă oamenii la gunoi. Niciodată nu veţi ştii ce o sa descoperiţi”, a spus Jake Orta

Potrivit publicaţiei The Times, colectarea deşeurilor este ilegală în California, pentru că acestea sunt proprietatea firmelor de colectare a gunoaielor. Cu toate acestea, legea este rarerori aplicată. Această ocupaţie evidenţiază diferenţa tot mai mare dintre cei mai bogaţi şi săraci rezidenţi ai oraşului.

O analiză a datelor din 2017 provenite din cadrul ultimului recensământ arată că diferenţa dintre cei bogaţi şi cei săraci a atins o rată de 20%. San Francisco se confruntă cu cea mai mare rată din stat a acestui decalaj, fiind estimată la 339,900 de dolari, mai scrie BusinessInsider.

Alţi colectori de gunoaie au făcut descoperiri similare, bloggerul Financial Panther a dezvăluit că a vândut pentru 1,000 de dolari obiectele găsite într-un garaj de lux. Printre acestea se numără o măsuţă de cafea, scaune pentru bar şi articole vestimentare care încă aveau preţurile ataşate.

Cu toate acestea, pentru unii oameni colectarea deşeurilor este mai degrabă un hobby decât o modalitate de a îşi asigura traiul. New York Post a publicat un articol despre o femeie în vârstă de 60 de ani care deţinea o parte din proprietăţile New York City evaluate la opt mil. de dolari şi care realiza această activitate doar pentru a se distra.