Decizie fără precedent: Statele Unite desemnează Gardienii Revoluţiei din Iran, armata de elită a regimului iranian, drept organizaţie teroristă

Autor: Mihai Draghici 08.04.2019

Statele Unite au desemnat, luni, Gardienii Revoluţiei iraniene drept organizaţie teroristă, preşedintele Donald Trump argumentând că decizia fără precedent confirmă realitatea că Iranul oferă susţinere grupurilor teroriste.

Departamentul de Stat de la Washington a catalogat Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice drept organizaţie teroristă străină. Este prima dată când pe lista organizaţiilor teroriste alcătuită de Statele Unite se numără o structură militară de stat. Organismul militar a fost fondat de ayatollahul Ruhollah Khomeini şi este parte a Forţelor Armate create după Revoluţia islamică din 1979.

"Este vorba de o decizie fără precedent care confirmă realitatea că Iranul nu este doar un stat care finanţează terorismul, dar Gardienii Revoluţiei participă activ, finanţează şi promovează terorismul ca instrument al statului", a declarat preşedintele SUA, Donald Trump, citat de CBS News.