Omniasig, cea mai mare companie de asigurări facultative, profit brut de 40,5 mil. lei în 2018

Autor: Anelis Baciu 09.04.2019

Omniasig, cea mai mare companie din portofoliul local al grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG) şi cel mai mare asigurător non-RCA din România, a tras linie în 2018 cu un profit brut conform standardelor de raportare IFRS în valoare de 40,5 milioane de lei, dublu faţă de 2017.

Pe de altă parte, primele brute subscrise s-au majorat cu 11%, până la aproape 1,2 miliarde de lei. Spre comparaţie, piaţa asigurărilor generale, segment unde operează Omniasig, a crescut cu doar 4,6% în 2018.

„Anul 2018 a fost marcat de evoluţie, investiţii şi inovaţie, astfel că am reuşit digitalizarea proceselor din companie şi implementarea unei noi aplicaţii de consultanţă aliniată la prevederile legii IDD (privind distribuţia de asigurări - n.red.) prin intermediul căreia sunt analizate nevoile de protecţie ale fiecărui client, înainte de a i se emite o poliţă de asigurare.“, afirmă Mihai Tecău, preşedintele directoratului Omniasig.

Vânzările de asigurări Casco sunt majoritare în portofoliul Omniasig, reprezentând 56% din asigurările non-RCA şi 42% din totalul primelor brute subscrise anul trecut.