Laurenţiu Duică, Colliers: Există un potenţial mare în zona de producţie industrială în oraşe secundare. România rămâne în continuare atractivă pentru investiţii

Autor: Bogdan Alecu 10.04.2019

Centrele universitare şi industriale reprezintă un adevărat „magnet“ pentru locurile de muncă, atât în judeţul respectiv, cât şi pentru cele din jur, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Colliers International, prezentate în cea de-a treia ediţie a evenimentului ZF Transport, Logistics & Automotive Summit 2019.



Potrivit Colliers, pentru acti­vităţi industriale potenţial pentru forţă de muncă există în nord-estul ţării, în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Vaslui şi Bacău, dar şi în Brăila, Galaţi, Dâmboviţa şi Prahova.

„Am realizat o hartă cu pri­vire la zo­ne­­le unde avem o ce­rere ridicată atât pe pro­duc­­ţie, cât şi pe logistică. Spre exemplu zo­na de nord-est ră­mâne una cu po­ten­ţial ri­di­­cat pentru forţa de muncă de aco­lo, dar în continuare este afec­tată de lipsa in­­fra­struc­turii. Pe hartă apar numai zonele «hot» de acum, altfel întreaga hartă putea fi colorată“, a spus Laurenţiu Duică, di­rec­­­tor, industrial agency, Colliers International.

În cazul industriei auto, în prezent cel mai ridicat potenţial îl are Doljul, alături de judeţele din jur, în contextul în care Ford se pregăteşte să majoreze producţia la Craiova, odată cu lansarea SUV-ului Puma spre finalul anului, alături de ac­tualul EcoSport.