Platforma românească PropTech organizează un hackathon de real estate în Bucureşti

Autor: Alexandra Cepăreanu 10.04.2019

Platforma locală de inovaţie dedicată domeniului de real-estate PropTech va organiza în perioada 12-13 aprilie 2019, la Bucureşti, un hackathon de real-estate, având ca temă principală transformarea digitală în cadrul unor segmente ale industriei imobiliare precum comercial, office, industrial şi rezidenţial.

„Industria de real-estate nu se mai poate dezvolta fără integrarea tehnologiei, iar această tendinţă poate fi remarcată în aproape orice domeniu. La nivel internaţional, digitalizarea în domeniul imobiliarelor, conceptualizată într-un sens mai larg şi sub numele de proptech, a devenit o industrie în sine, care atrage investiţii masive an de an”, a spus  Ciprian Paşca, unul dintre cei patru fondatori ai platformei PropTech România.

El a adăugat că PropTech România îşi propune să devină un integrator de soluţii şi un intermediar între piaţa de real-estate şi cea de tehnologie.

Astfel, hackathon-ul are ca scop să aducă împreună companii care activează pe piaţa de real-estate alături de companii sau start-up-uri din zona de tehnologie, iar împreună să dezvolte soluţii inovatoare pentru industria imobiliară şi să genereze noi modele de business.

Competiţia vizează şase categorii de business, respectiv intermedieri imobiliare, clădiri inteligente de birouri, facility management, rezidenţial, comercial-retail şi comunitate. Pe parcursul celor două zile de hackathon mai multe echipe formate din dezvoltatori locali de soluţii proptech vor intra în competiţie şi vor propune proiecte inovatoare pe mai multe teme specifice pieţei de real estate, iar cele mai bune proiecte vor fi premiate cu sume cuprinse între 1.000 de euro, 2.500 de euro şi 5.000 de euro.

Primele trei proiecte câştigătoare vor participa cu stand propriu de prezentare în cadrul conferinţei Future Proptech care va fi organizată la Londra, în perioada 13-15 mai 2019.