AROBS Transilvania intră şi pe piaţa de soft de resurse umane. Compania antreprenorului clujean Voicu Oprean a preluat aplicaţiile de HR şi divizia de soft a UCMS Group România, parte a grupului TMF din Olanda

Autor: Adrian Seceleanu 11.04.2019

AROBS Transilvania, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de soluţii de IT, cu afaceri estimate la 30 mil. euro în 2018, a intrat şi pe piaţa platformelor software de resurse umane odată cu achiziţia departamentului specializat şi a aplicaţiilor din portofoliul UCMS Group România, parte a grupului TMF, cu sediul în Olanda.

„Vom prelua divizia de software şi cele două soluţii din domeniul HR - True HR şi dpPayroll şi doar o parte din personal, câteva zeci de persoane. Vrem să lansăm noi generaţii ale produselor software şi să le dezvoltăm baza de clienţi, să o extindem“, a declarat pentru ZF Voicu Oprean, fondatorul şi directorul general al AROBS Software. 

Oprean nu a oferit detalii despre valoarea tranzacţiei, menţionând că aceste date sunt confidenţiale. Totuşi, el a precizat că achiziţia se încadrează în bugetul anual de achiziţii de 3 mil. euro pe care îl are AROBS. „Finanţarea achiziţiei va fi făcută din surse proprii“, a spus fondatorul AROBS.

În cadrul tranzacţiei, RTPR Allen & Overy a asistat juridic compania AROBS Transilvania Software, iar DLA Piper România compania TMF Group.