Un grup german cu afaceri de 800 mil. euro a preluat producătorul român de componente din Timiş LC Electronic, fondat de Ioan Covaci

Autor: Cristina Roşca 11.04.2019

Grupul german Weidmüller cu afaceri de 800 mil. euro şi circa 5.000 de salariaţi la nivel mondial a preluat firma românească LC Electronic din Lugoj, judeţul Timiş, conform datelor ZF. Nemţii îşi întăresc astfel prezenţa în România, ei deţinând deja o fabrică la Tăuţii Măgherăuş, de lângă Baia Mare, deschisă acum mai bine de un deceniu şi extinsă apoi. În România, compania activa din 1997 prin intermediul reprezentanţei de vânzări.

În prezent, nemţii operează local divizia de vânzări prin compania Weidmüller SRL fondată în 2018.

„Odată cu modificarea statutului de la reprezentanţă la cel de societate cu răspundere limitată, Weidmüller îşi consolidează prezenţa globală  (...). Noua companie fondată susţine strategia de dezvoltare (...) şi reflectă angajamentul pe termen lung pe care îl are compania Weidmüller faţă de pieţele din Europa de est“, spune José Carlos Álvarez Tobar, directorul de marketing şi vânzări al grupului. Datele financiare nu sunt încă publice pe această companie dat fiind că este abia fondată. Grupul Weidmüller are o istorie de peste 160 de ani, fiind prezent în peste 80 de ţări în industrii precum construcţia de maşini, industria prelucrătoare, fabricarea de dispozitive, sectorul energetic şi ingineria transporturilor.