Intrare surpriză în România: Dezvoltatorul Forte Partners discută cu WeWork, celebrul operator de coworking din New York, să intre în proiectul Matei Millo, o clădire de birouri din centrul Capitalei

Autor: Bogdan Alecu 12.04.2019

WeWork a investit anul trecut 2,5 mld. dolari în expansiune la nivel mondial, potrivit Financial Times, ajungând la un total de 640 de spaţii în 112 oraşe la finalul lui 2018.



Forte Partners, cel mai activ dezvoltator român de pe piaţa locală de birouri, discută cu americanii de la WeWork, unul dintre cei mai mari operatori de spaţii de co-working pentru închirierea a circa 8.000 mp de birouri în viitorul proiect office Matei Millo de lângă Palatul Telefoanelor de pe Calea Victoriei, potrivit unor date din piaţă. După dealul dintre Mindspace şi Globalworth prin care operatorul a închiriat anul trecut 12.000 mp din Globalworth Campus, City Offices şi Bucharest Tower Center din Bucureşti, acesta este cel mai mare acord pe zona de spaţii de co-working.

Spaţiile de tip co-working s-au impus treptat ca un nou jucător pe piaţa birourilor din România, consultanţii imobiliari estimând că acest segment va continua să crească în anii următori, urmând trendul vest-european.

De pildă, doar în primul semestru din 2018 companiile de coworking au închiriat aproape 17.000 de metri pătraţi, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă imobiliară Colliers.