Brise Group a încheiat un parteneriat de 50 mil. euro cu fondul de investiţii chinez CEE Equity Partners pentru modernizarea silozurilor

Ziarul Financiar 12.04.2019

Brise Group, unul dintre cele mai mari grupuri din agribusiness din România, controlat de antreprenorul Marius Bucur, a încheiat un parteneriat strategic de peste 50 de milioane de euro cu fondul chinez de investiţii CEE Equity Partners, pentru a moderniza şi dezvolta cele 15 silozuri de cereale ale grupului românesc.

Pentru a se finalize tranzacţia este nevoie de avizul Consiliului Concurenţei. Teoretic, proiectul va fi operaţional la începutul campaniei agricole din 2019, adică după 1 iunie.

Potrivit surselor din piaţă, fondul chinez va investi cele peste 50 de milioane de euro în modernizarea, integrarea, dezvoltarea şi constructia unor hub-uri logistice şi silozuri de cereale uşor accesibile pe întreg teritoriul României.

CEE Equity Partners este un fond de investiţii cu capital privat şi a fost înfiinţat ca urmare a unei iniţiative a guvernului chinez de a sprijini dezvoltarea Europei Centrale şi de Est.

Brise este unul dintre cei mai importanţi traderi de cereale independenţi din România. Brise Group SRL, cea mai mare companie din grup, a avut în 2017 o cifră de afaceri de 640 milioane de lei (aproximativ 130 mil. euro), conform Ministerului Finanţelor Publice.

BT Capital Partners a fost consultantul financiar exclusiv al Brise Group în această tranzacţie. Dentons şi Kinstellar, cele două companii de avocatură, au oferit asistenţă juridica celor două părţi, iar PWC a fost consultantul financiar si fiscal al fondului de investiţii.