Peste 12.000 de persoane vor rămâne fără loc de muncă după ce Commonwealth, cel mai mare creditor australian, începe să concedieze masiv

Autor: Alex Ciutacu 14.04.2019

Reducerile de personal au devenit un numitor comun al industriei bancare la nivel global în ultimii doi ani, pe o parte datorită digitalizarii dar şi din cauza evoluţiilor de piaţă care au forţat jucătorii mari din banking să îşi reorganizeze activitatea şi să îşi regândească strategiile, potrivit Bloomberg.

Chiar şi după standardul acesta în care toată lumea concediază, reducerile de personal plănuite de banca australiană Commonwealth, cel mai mare creditor din ţară, sunt uriaşe.

Creditorul se pregăteşte să concedieze un sfert din forţa de muncă la nivel global adică 10.000-12.000 de persoane, şi să închidă circa o treime din cele 1.000 de sucursale bancare pe care le are, potrivit publicaţiei The Australian.

Publicaţia americană notează modul în care Commonwealth – cea mai mare dintre cele patru bănci care domină atragerea de depozite şi creditarea în ţară – este agresiv, şi fără explicaţii suplimentare, este greu de înţeles de ce decizia este atât de radicală.

Citeşte continuarea articolului pe www.businessmagazin.ro