Schimbare neaşteptată de top management la Sphera Group, operatorul restaurantelor Pizza Hut, Taco Bell şi KFC: Mark Hilton, directorul general al grupului, îşi va înceta mandatul la 30 aprilie, iar în locul lui a fost adus Georgios Argentopoulos, cel care a condus Băneasa Mall

Autor: Dragoş Dinu 12.04.2019

Sphera Group, administratorul KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, anunţă vineri că Mark Hilton, directorul general al grupului, îşi va înceta mandatul în 30 aprilie 2019. În locul lui vine Georgios Argentopoulos, care va prelua poziţia de director general de la 1 mai 2019. 

Mark Hilton a condus echipa de management care a intermediat listarea la bursă a grupului Sphera, în noiembrie 2017, şi a ocupat rolul de director general din acel moment până în prezent. El va continua să susţină grupul prin poziţia de consultant strategic în vederea asigurării unei tranziţii uşoare a rolului de management către succesorul său.

„Mark Hilton a condus compania într-o perioadă în care au existat multe schimbări importante în cadrul Grupului Sphera, asigurând dezvoltarea acestuia încă de la IPO. Pe această cale, aş vrea să îi mulţumesc, în numele Consiliului şi al întregii companii, pentru efortul extraordinar depus în tot acest timp. De asemenea, sunt foarte încântat de numirea domnului Argentopoulos în această perioadă de transformare şi sunt încrezător că va reuşi să valorifice toate oportunităţile care vor apărea pentru Sphera”, a declarat Cristian Osiac, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Sphera Franchise Group.

„Pentru mine a fost o adevărată onoare să conduc o companie atât de importantă care  s-a făcut remarcată pe piaţa din România ca un lider din prima linie şi să mă bucur de această călătorie alături de cea mai bună echipă pe care mi-aş fi dorit-o. În calitate de Director General, aş vrea să mulţumesc întregii echipe Sphera, echipei de management, Consiliului de Administraţie şi acţionarilor pentru această oportunitate şi pentru tot sprijinul pe care l-am primit din partea lor. Mă bucur că urmează un nou capitol pentru companie şi îi urez lui Georgios Argentopoulos mult succes în noua sa funcţie”, a declarat Mark Hilton. 

În ultimii 9 ani, Sphera Franchise Group şi-a dezvoltat reţeaua de restaurante de la 61 la 138 de unităţi, cu vânzări consolidate în creştere de 3,8 ori, până la 771 milioane de lei.