Catena vrea să crească ponderea produselor farmaceutice sub brand propriu fabricate în România. În prezent, 60% din produsele vândute sub marca Naturalis se fabrică în România, restul realizându-se în unităţi de peste graniţe

Autor: Alina-Elena Vasiliu 15.04.2019

Grupul Fildas, proprie­tarul reţelei de farmacii Catena, vrea să fabrice în România o pondere mai mare a supli­men­telor ali­men­tare pe care le vinde sub mar­ca pro­prie, Na­tu­ra­lis. În pre­zent, circa 60% din supli­men­tele sub brand propriu ale Catena sunt pro­duse în fabrici din România, iar restul de 40% se produc în străinătate. Gru­pul nu are propriile unităţi de producţie.

„Preţul este mai redus în străină­tate, de aceea a fost mai atractiv pentru noi să mergem către exterior. Medica­mentele pe care le facem peste graniţe ar putea fi produse şi la noi, dar costurile cu materia primă sunt mai mari. Vom încerca să producem mai mult în fabricile din România şi mai puţin afară“, a spus Alina Marinescu, director general al Catena, parte a grupului Fildas, în cadrul conferinţei ZF „Liderii economiei locale. Top 1.000 cele mai mari companii din România. Puterea exemplului“, care a avut loc săptămâna trecută în Bucureşti.