Hotelul Cişmigiu din Capitală, grad mediu de ocupare de 72% şi afaceri mai mari cu 6% în T1 2019. „Pe weekend înregistrăm în continuare grade mici de ocupare.“

Autor: Mirabela Tiron 15.04.2019

Hotelul de patru stele Cişmigiu din Bucureşti, una dintre clădirile monument ale oraşului, controlată de spaniolii de la Hercesa, a avut în primele trei luni din acest an afaceri mai mari cu 6%, potrivit oficialilor unităţii.

„În primul trimestru am reuşit să creştem veniturile cu 6% şi să avem un grad mediu de ocupare de 72%. Potenţialul de creştere era însă mai mare, dar în continuare pe week­enduri avem grade reduse de ocupare, dat fiind că Bucureştiul nu reuşeşte să atragă mai mulţi turişti. Cei care vin în interes de afaceri nu îşi prelungesc sejurul pentru încă o noapte pentru activităţi în Bucureşti“, a spus Georgeta Grecu, directorul general al hotelului de patru stele. În timpul weekendului, gradul de ocupare se ridică la 30-40%, mult sub nivelul înregistrat în zilele lucrătoare, când în hotelurile din Capitală se cazează vizitatori ce călătoresc în scop de business.