Ce programe de finanţare au la dispoziţie tinerii care vor să îşi deschidă o afacere cu bani de la stat sau cu fonduri europene

Autor: Florentina Niţu 15.04.2019

♦ Start-Up Nation, România Start-Up Plus, Bucharest Start-Up City sau Smart-Up Diaspora sunt doar patru dintre programele de finanţare pentru viitorii antreprenori puse la dispoziţie de stat prin fonduri proprii sau fonduri europene ♦ Împreună, cele patru progame au un buget cumulat de 919 mil. euro şi vor conduce la înfiinţarea a 16.150 de afaceri, arată datele centralizate de ZF.



Tinerii care vor să obţină capital pentru a pune bazele unei afaceri pot accesa fondurile programelor Start-Up Nation, Start-Up Plus, Bucharest Start-Up City şi Smart-Up Diaspora  - aflate în prezent în derulare în România -, programe prin care pot obţine o finanţare de 40.000 – 50.000 de euro.

„Abundenţa relativă de resurse de finanţare accelerează transformarea unor oameni în antreprenori şi astfel se retrezeşte spiritul antreprenorial. Apetenţa profesională a carierei de antreprenor e în creştere“, spune Sergiu Neguţ, business angel şi associate dean of entrepreneurial growth în cadrul şcolii de afaceri Maastricht School of Management.