Analiză ZF: Hotelurile de lux de la munte au peste 80% din camere rezervate de Paşte. Preţurile ajung la 3.200 de lei de cuplu pentru un sejur de trei nopţi

Autor: Mirabela Tiron 16.04.2019

Staţiunile de pe Valea Prahovei pun la dispoziţie 22.000 de locuri  de cazare în hoteluri, pensiuni şi vile turistice, arată ultimele date de la Institutul Naţional de Statistică.



Hotelurile de cinci stele din sta­ţiunile de pe Valea Pra­ho­vei îşi vor ro­tun­ji contu­rile cu câteva mii de euro cu ocazia sărbă­torilor pascale,  peste 80% din camerele unităţilor de lux fiind deja rezervate, chiar dacă tari­fele sunt mult mai  mari faţă de cele dintr-o perioadă normală şi ajung şi la 3.200 de lei de cuplu pentru un sejur de trei nopţi.

„Mai avem doar do­uă camere dispo­nibile în perioada 26-29 aprilie, ta­riful pa­che­tului de Paşte este de 3.200 de lei,  iar pentru camera ro­man­tică (şemineu inclus-n.red.) preţul este de 4.500 de lei“, a spus un reprezentant din re­cepţia hotelului de cinci stele Ioana Hotels din Sinaia, singura unitate cu aceas­tă clasificare din staţiune.

Unitatea cu o capacitate de cazare de 53 de locuri a fost deschisă în 2011 în urma unei investiţii de 2,5 milioane de euro, realizată de compania NDI Grup Expert.